Frank Sanders na 17 jaar weer op de planken

Volgend jaar maakt Frank Sanders zijn comeback in het theater. Hij zal samen met Ara Halici op de planken staan.

Na zich lange tijd bezig te hebben gehouden met zijn eigen Akademie voor Musicaltheater is het nu tijd om zelf weer het toneel te betreden. De musicalster en weduwnaar van Jos Brink schittert volgend jaar in de gloednieuwe show Echte Hollanders.

 

Sanders behaalde met Jos in de jaren ’80 en ’90 al vele successen met musicals als Maskerade, Amerika Amerika, Madame Arthur, Max Havelaar, Revue Revue en Zzinderella. Nu speelt hij samen met een van zijn eerste Akademiestudenten, Ara Halici. Ara was eerder te zien in musicals als Ja Zuster Nee Zuster, Dik Trom de musical en Piaf de musical. Ook mocht hij tweemaal de John Kraaijkamp Musical Award in ontvangst nemen, voor beste mannelijke hoofdrol in Merrily We Roll Along (2004) en voor de rol van Emcee in Cabaret (2006).

 

Echte Hollanders verhaalt over twee beroepsfiguranten die hun brood verdienen met acteren.De een is al eigenlijk te oud en met pensioen, terwijl de ander net begint en hoopt op een glansrijke carrière in de figuratiewereld.

 

”We hebben hard naar dit moment toegewerkt, maar wat we nu hebben bereikt gaat zelfs onze eigen verwachtingen te boven”, aldus trotse producent Christian Seykens, die geruime tijd bezig is geweest om Echte Hollanders tot stand te kunnen brengen.

 

De voorstelling is te zien in het theaterseizoen 2014-2015 op een vaste locatie in Amsterdam.