×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frank Masmeijer weer op vrije voeten

Frank Masmeijer weer op vrije voeten
25.10.2018 -

Frank Masmeijer is vrijgelaten, dat heeft de Officier van Justitie in Amsterdam bepaald. Hij mag de behandeling van zijn zaak in hoger beroep in vrijheid afwachten.


Frank kwam donderdag op vrije voeten nadat hij dinsdag tijdens een lunch werd opgepakt. 'Ik was vooral verrast', zegt hij daarover in een uitzending van RTL Boulevard. 'Een hele rare zaak natuurlijk als je zo vlak voor het hoger beroep, na een jaar rond te lopen, ineens dit krijgt. Het is weer een bewijs van allerlei zaken die zomaar gebeuren.' Zijn voorlopige hechtenis is geschorst onder voorwaarde dat hij zich beschikbaar houdt voor het proces en dat hij zijn paspoort inlevert.

Dinsdag werd hij opgepakt omdat België om zijn 'overlevering' had gevraagd. Hij is daar een jaar geleden tot acht jaar cel werd veroordeeld vanwege rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Masmeijer heeft zijn rol tot op heden nog ontkend. Toen werd besloten dat hij zou worden vastgezet, was Frank gevlogen en verbleef hij in Nederland. Sindsdien was de Belgische politie naar hem op zoek.

De behandeling van het hoger beroep staat gepland op 16 november bij het hof in Antwerpen. 'Ik denk dat er nog iets heel verrassends gaat gebeuren in de uitspraak van mijn zaak', aldus Frank.