Frank Masmeijer schrijft boek in cel

Wie denkt dat Frank Masmeijer zijn dagen in de gevangenis slijt met nietsdoen en het overdenken van zijn zonden, heeft het mis. Volgens zijn ex-vrouw Sandra is de oud-presentator, die door de Vlaamse justitie wordt verdacht van betrokkenheid bij grootscheepse drugshandel, druk bezig met het schrijven van een nieuw boek.

Sandra laat weten dat het ondanks alles redelijk gaat met haar ex-man in het Antwerpse gevang en dat hij heeft besloten om de tijd die hij daar zit te besteden aan het schrijven van een boek. ‘Hij is sowieso erg literair bezig sinds hij in de gevangenisbibliotheek zijn eigen bureautje heeft gekregen en werkzaam is als bibliothecaris.’ Volgens Sandra heeft hij door het lezen van al die boeken ingezien wat voor een puinhoop hij van zijn leven heeft gemaakt. ‘Hij lijkt te beseffen dat hij alleen door het schrijven van zijn échte gevoelens de buitenwereld kan laten zien dat hij niet de slechte, doortrapte crimineel is waarvoor iedereen hem de afgelopen vier jaar versleten heeft.’

Hoewel Sandra niet weet wát Frank allemaal opschrijft, is zij blij dat hij is begonnen met het bijhouden van zijn dagboek, dat pas zal verschijnen als zijn hele gevangenisstraf erop zit.

Lees het hele verhaal in Weekend. Editie 7 ligt nu in de winkel!

Foto: Reni van Maren

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen