×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frank Masmeijer opgepakt in Breda

Frank Masmeijer opgepakt in Breda
23.10.2018 -

De politie heeft dinsdag in een hotel in Breda Frank Masmeijer gearresteerd. Masmeijer stond internationaal gesignaleerd maar meer informatie daarover kon de Brabantse politie niet geven. 'Daarvoor verwijs ik naar België', aldus de zegsman. De Nederlandse advocaat van Masmeijer, Geert-Jan Knoops, kan 'op dit moment' niet ingaan op vragen over de arrestatie.


Bronnen laten weten dat Masmeijer rond het middaguur is aangehouden in Hotel Princeville aan de A16 bij Breda.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar celstraf plus een boete van 48.000 euro voor zijn rol bij de smokkel van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. De televisiepresentator was op vrije voeten maar niet bij de uitspraak aanwezig toen de rechtbank bepaalde dat hij terug moest naar de gevangenis. Sindsdien is de Belgische politie naar hem op zoek.

Masmeijer ging tegen zijn veroordeling in hoger beroep. De behandeling van het hoger beroep in de drugszaak met hem als een van de belangrijkste verdachten staat gepland vanaf 16 november bij het hof in Antwerpen. De aanklager zal op die dag zijn eisen formuleren. De pleidooien van de verdediging staan gepland op 29 en 30 november en 6 december.