Frank Masmeijer met gezin huis uitgezet

Na het beëindigen van zijn televisiecarrière streek Frank Masmeijer neer in België. Met zijn bij de televisie verdiende geld ging hij horecagelegenheden opknappen en doorverkopen, en aanvankelijk ging dat goed. Nu is echter het doek gevallen voor de gewezen tv-coryfee. Zijn zaak is failliet, er zijn tonnen schuld en hij is zijn huis uitgezet.

Op 23 november 2012 begon hij aan zijn voorlopig laatste avontuur. Van brouwerij Duvel huurde Masmeijer een grote horecagelegenheid in Sint-Niklaas die eerder dat jaar failliet gegaan was. De gewezen tv-presentator was ervan overtuigd dat hij er wél iets van kon maken. Hij gaf de gelegenheid een nieuwe naam: Bastille. Er werden optredens van grote artiesten geregeld, maar het had weinig effect. Het publiek bleef weg. In de afgelopen weken vonden bezoekers de deuren vaak gesloten en onlangs sloot de rechtbank de deuren definitief. Masmeijer’s zaak werd failliet verklaard vanwege een te hoog opgelopen schuldenberg. Er blijft een schuld achter van 250.000 euro en acht mensen verliezen hun baan.

Ook is Masmeijer met zijn gezin het huis uitgezet. Hij bewoonde een riant herenhuis van drie verdiepingen in het centrum van Antwerpen. Aan woonplezier hadden Frank en zijn vrouw er niets te klagen, want met een woonoppervlak van bijna 700 m² en inpandige parkeerplaatsen voor wel tien auto's was er ruimte genoeg. Alleen de kelder al, waarin een sauna en een wijnkelder zaten, was qua oppervlak groter dan een gemiddelde gezinswoning. Onlangs heeft de verhuurder Masmeijer eruit gezet omdat hij de huur niet meer betaalde. Het pand staat nu leeg en is te koop voor € 1.650.000,-. Alleen het naambordje Masmeijer-Birsak herinnert nog aan de laatste bewoners. Het hele verhaal én ons gesprek met de curator lees je deze week in Weekend.