Frank Masmeijer krijgt 9 jaar cel en hoge boete

Frank Masmeijer is door het hof van beroep in Antwerpen veroordeeld tot negen jaar cel én een boete van 90.000 euro wegens zijn aandeel in de smokkel van 467 kilo cocaïne in 2014. Het OM had acht jaar celstraf en een boete van 40.000 euro tegen Masmeijer geëist. Frank was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Wel mag hij zijn straf in Nederland uitzitten. 

Het hof van beroep deed uitspraak over 32 verdachten in drie grote samengevoegde drugszaken. De uitspraak werd echter meerdere keren uitgesteld, voor het laatst in mei, omdat ‘de desbetreffende kamer de zaak verder in beraad had genomen’, aldus het hof van beroep in Antwerpen vorige maand.

De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Masmeijer in 2017 al tot acht jaar cel en een boete van 48.000 euro. Destijds was hij op vrije voeten. In november, kort voor de start van het hoger beroep, werd Masmeijer in Breda weer opgepakt en overgeleverd aan België. Sindsdien zit de voormalige televisiepresentator in de Belgische cel.

Tijdens het eerste proces had Masmeijer nog hardnekkig ontkend iets met de zaak te maken te hebben, maar na vier jaar gaf Frank eind november dan toch toe dat hij een ‘beperkte rol’ had bij de cocaïnesmokkel.