Frank Lammers wil geen Clint Eastwood worden

Fedja van Huêt, Cees Geel, Kees Boot, Bianca Krijgsman, Sanne Langelaar, Andre Dongelmans en Hakim zijn allemaal te zien in de film Of Ik Gek Ben, het regiedebuut van Frank Lammers. Dat heeft de acteur maandag verteld.

De opnames voor de nieuwe film beginnen volgende week, voornamelijk op locatie in Noord-Brabant en later in Amsterdam. Of Frank zelf ook nog een klein rolletje speelt in de film? "Nou, ik heb het script al geschreven en ik neem de regie op me. Als ik nou zelf ook nog een rol ga spelen in de film, dan word ik wel een soort Clint Eastwood. Dat moeten we denk ik maar niet doen", vertelt Lammers lachend aan BuzzE.
Lammers is drie jaar geleden begonnen met het schrijven van het script. "Ik heb die film in mijn hoofd dus al heel vaak gemaakt. Het wordt een hele goede film", zegt hij zelfverzekerd. Het is de eerste keer voor Lammers dat hij niet voor maar achter de camera staat. "Ik kan nu wel zeggen dat je als acteur echt een luizenleventje hebt. Regisseren is hard werken", grapt hij.
De eerste regieklus van Frank komt niet uit de lucht vallen."Het sluimerde al een heel tijdje. En toen belde Mike Weerts mij een tijd geleden met de vraag of ik het boek Of Ik Gek Ben van Michiel Stroink kende. Het leek hem wel wat voor mij. Zo kwam het eigenlijk."
Eerder werd al bekend dat Mike Weerts de hoofdrol speelt in de film. Hij vertolkt de rol van de jonge kunstenaar Benjamin die tot zijn ongeloof in een tbs-kliniek belandt. Frank vertelt dat het onderwerp misschien zwaar is, maar dat is de film niet. "Het is ook grappig, maar het heeft ook drama en iets van een goede thriller. Eigenlijk zit er van alles wat in."
Een deel van de film (een coproductie van IJswater Films, Pellicola en AvroTros) is gefinancierd door middel van crowdfunding en vanuit het nieuwe Cultuurfonds Brabant C. "Het wordt best een goedkope film", vertelt Frank. "We hebben er dus ook niet heel lang de tijd voor. De bedoeling is dat we de film in 24 dagen gaan schieten." Wanneer Of Ik Gek Ben in première gaat, is nog niet duidelijk. "Hou het op een na-de-kerstfilm", zegt Lammer
 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen