×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frank en Erik samen op zoek

12.02.2016 -

Frank Evenblij en Erik Dijkstra gaan in het nieuwe VARA-programma Bureau Vooroordeel op een vrolijke, kritische en satirische manier onderzoek doen naar de vooroordelen die er in Nederland bestaan. Dat maakte de omroep vrijdag bekend.


In twaalf afleveringen worden de twaalf provincies van Nederland bezocht om te bekijken hoe het er voor staat met vooroordelen. "We gaan vooroordelen bevestigen en ontkrachten", zegt Dijkstra. "Alle Chinezen zijn gokkers. Je moet Turks zijn om kleermaker te worden. Alle Polen zijn alcoholisten." De opzet lijkt op die van Bureau Sport en Bureau Marokko.
De eerste aflevering wordt op 17 februari uitgezonden op NPO2. Dan komt de provincie Noord-Brabant aan bod. Aflevering twee, een week later, behandelt de situatie in Noord-Holland.