×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Fortuin overleden Avicii naar ouders

Fortuin overleden Avicii naar ouders
19.12.2018 -

Het vermogen van de in april overleden dj Avicii gaat volledig naar zijn ouders. Het gaat om een bedrag van 231 miljoen Zweedse kroon (zo'n 22 miljoen euro), melden Zweedse media op basis van cijfers van de belastingdienst.


Tim Bergling, de echte naam van Avicii, was niet getrouwd en heeft geen kinderen. Omdat hij ook geen testament had opgemaakt gaat zijn geld volgens de Zweedse wet automatisch naar zijn ouders.

Voordat Avicii's ouders zijn nalatenschap konden overnemen moesten er overigens eerst nog wat openstaande rekeningen worden betaald. Naar verluidt had de dj in de Verenigde Staten nog een schuld van 96,5 miljoen kroon (9,3 miljoen euro) en in Canada 841.330 kroon (81.000 euro).

Avicii overleed op 20 april op 28-jarige leeftijd in de Omaanse hoofdstad Masqat. Hij maakte hoogstwaarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven. De dj kampte met depressies en gezondheidsproblemen, veelal het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Hij stopte in 2016 met toeren omdat het te zwaar voor hem werd.