Fleetwood Mac in studio met nummers McVie

Niet alleen herenigt zangeres en toetseniste Christine McVie zich weer met haar voormalige groep Fleetwood Mac, ook gaat ze vrijwel zeker in maart al met de band de studio in om een aantal nieuwe, door haar geschreven nummers op te nemen. Dat meldt de website fleetwoodmacnews.com. Bandleider en drummer Mick Fleetwood zou ook hebben laten weten dat de groep van plan is om najaar 2014 weer als kwintet, dus inclusief Christine McVie op tournee te gaan.

Over de hereniging met McVie werd afgelopen jaar al veelvuldig gespeculeerd. De zangeres kwam in 1970 bij Fleetwood Mac. Zij was in die tijd getrouwd met John McVie, de bassist van de groep. Voor het beroemdste en meest succesvolle album van de band, Rumours uit 1976, dat gemaakt werd toen de persoonlijke relaties tussen de verschillende groepsleden op scherp stonden, schreef zij de bekende nummers Don’t Stop en You Make Loving Fun. In 1998 besloot ze uit de groep te stappen.

Afgelopen jaren was de zangeres al diverse keren door Fleetwood benaderd om weer bij de band te komen die vanaf 2009 zeer succesvolle comeback-concerten gaf. Tevergeefs. Totdat de zangeres afgelopen zomer plotseling te kennen gaf wel weer met Fleetwood Mac te willen optreden. Dat bleef tot dusverre beperkt tot een gastrol tijdens het concert van de groep in Londen, afgelopen september. Tijdens het optreden van Fleetwood Mac in de ZiggoDome, begin oktober 2013, blijkt McVie achteraf wel in Amsterdam aanwezig te zijn geweest, maar ging niet mee het podium op.