Frank en Rogier

Financieel gesteggel tussen Frank en Rogier nog niet voorbij: ‘Ik krijg nog 5 ton van Rogier’ 

Er moest een rechter aan te pas komen, maar sinds half augustus is de scheiding tussen interieurstylisten Frank Jansen (76) en Rogier Smit (47), bekend van het programma Paleis voor een Prikkie, eindelijk een feit. Maar dat wil niet zeggen dat ze nu definitief van elkaar af zijn, want “financieel zijn we nog niet uit elkaar”, vertelt Frank aan Weekend.

Eerder vertelde Frank al dat Rogier de scheidingspapieren alleen zou tekenen als hij een alimentatie van tienduizend euro per maand kreeg. Verder heeft Rogier nog meer noten op zijn zang want hij eist bijvoorbeeld zaken uit Frank’s huis in Frankrijk op. “Rogier eist van alles, maar dat moet eerst maar eens hardgemaakt worden”, vindt Frank. “En als hij gaat eisen, zeg ik: ’Ja wacht even, jij hebt niet voldoende rente betaald voor je winkelpand.’ Rogier kocht dat ooit met een lening van mij van bijna vier ton. Daar moet hij rente over betalen, maar dat doet hij al twee jaar niet.” 

Keiharde zaak

Frank liet vervolgens beslag leggen op de huurinkomsten van 2.500 euro per maand en heeft inmiddels 25.000 euro terug, maar volgens hem snapt zijn ex-man niet helemaal dat weigeren om te betalen, hem letterlijk duur kan komen te staan… “Het bedrag dat hij mij schuldig is, is ondertussen opgelopen tot meer dan vijf ton. Dat is nogal een bedrag. Dat is de geldlening plus de niet-betaalde rente. Ik zeur daar niet over, want zo sta ik er niet in, maar als hij rare dingen eist, maken wij een keiharde zaak.”

Lees het hele verhaal nu in Weekend. Of lees Weekend hier digitaal.