Financieel adviseur Linda de Mol opgepakt

De belastingadviseur van onder anderen Patricia Paay en Linda de Mol is opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij bekende Nederlanders op papier heeft laten emigreren naar belastingparadijzen. Fiscalist Frank B. is zelfs betrokken bij de foundation van Linda de Mol.

Dinsdag deed de Fiod invallen bij zijn woning in Naarden, zijn Amsterdamse kantoor en bij administratiekantoren in Volendam en Utrecht. De Fiod verdenkt B. van het wegsluizen van miljoenen. Ook wordt hij verdacht van het doen van valse aangiften, met gebruikmaking van valse documenten.

Als de cliënten van de man wisten van zijn werkwijze, kunnen zij als medeplichtig worden aangemerkt in het fraudeonderzoek. Volgens Quote reden tot onrust bij veel betrokkenen, waaronder ook een aantal bekende dj's. Ze zouden inmiddels bij hun managers of advocaten geïnformeerd hebben of ze bloot staan aan mogelijke verhoren, invallen of zelfs vervolging.

De fiscaal jurist heeft nog niet gereageerd, hoewel hij naar verluidt weer op vrije voeten is. Ook zijn vrouw wil niets zeggen over haar man.