×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Filemon wil programma over #metoo maken

3.11.2017 -

Filemon Wesselink zou graag een programma maken rond de #metoo-discussie. Dat zei hij in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10.


Filemon zegt zich te ergeren aan de discussie en de rol van de media daarin. 'Het wordt allemaal op een hoop gegooid. Er wordt helemaal niet meer genuanceerd naar gekeken', stelt hij. Bovendien stoort het hem dat het journalistieke principe van hoor en wederhoor haast niet wordt toegepast. 'Er wordt gewoon meteen een carrière naar de tyfus geholpen bij een beschuldiging'.

'M’n handen jeuken om hier een programma over te maken', laat Filemon weten. Volgens hem is het niet altijd duidelijk wat wel en niet kan. Als voorbeeld noemt hij hoe het ooit toeging bij Spuiten en Slikken. 'Bij BNN hadden we een tijdje zo’n cultuur op de werkvloer dat bijvoorbeeld heel openlijk naar je seksleven werd gevraagd'. Hij vraagt zich nu af of dat wel kon. 'Als er een nieuwe redactrice binnenkwam meteen daar alles over vragen. Dat kan heel intimiderend zijn'.