Douwe Bob

Fikse boete voor Douwe Bob

Douwe Bob heeft een boete van 1000 euro gekregen. De zanger gaf in juni een ‘illegaal optreden’ op Terschelling en heeft daarmee de noodverordening overtreden.

Deze noodverordening gold vanwege de coronamaatregelen. ‘Hij heeft daarvoor inmiddels per post een beschikking toegestuurd gekregen’, laat een woordvoerder van het OM Noord-Nederland weten aan Shownieuws.

Douwe Bob kondigde destijds aan dat hij zou gaan optreden op het Waddeneiland vanwege het afgeblazen festival Oerol. Een dag later liet de zanger al weten dat het niet door mocht gaan van de gemeente. Toen stelde Douwe Bob echter nog dat hij het erbij zou laten zitten: ‘regels zijn regels en we respecteren het.’ De zanger speelde uiteindelijk maandagmiddag tóch voor een handjevol mensen een paar nummers voordat een politieagent en een BOA het optreden stopten. ‘Doordat hij vervolgens doorging met spelen, ondanks de vele mensen die om hem heen zaten, heeft hij een evenement/samenkomst laten ontstaan. Pas op het moment dat de politie arriveerde en hij op zijn gedrag werd aangesproken is het ontstane evenement/de samenkomst beëindigd’, aldus een woordvoerder van het OM.

Strafbeschikking is gematigd

Hoewel het niet ging om een vooraf gepland evenement, was het optreden volgens het OM onverminderd in strijd met de toen geldende noodverordening. ‘Hierdoor is de artiest aansprakelijk voor het ontstane evenement en/of samenkomst en krijgt hij een strafbeschikking opgelegd. Voor de overtreding van de noodverordening bij gelijke omstandigheden is het uitgangspunt een strafbeschikking van 4000 euro echter is er rekening gehouden met het feit dat het niet een gepland evenement was en dat de artiest dit als persoon heeft gedaan en dit niet vanuit zijn management is georganiseerd. Derhalve is de strafbeschikking gematigd tot 1000 euro’, aldus de woordvoerder.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen