Rob En Ferdi Bolland Worden Geeerd Met Plaquette

Ferdi Bolland: geen vals sentiment in Beste Zangers

Ook in het vijftiende seizoen van Beste Zangers houden de artiesten het niet droog. Volgens zanger en producer Ferdi Bolland, te zien in de huidige reeks, zijn de tranen wel “allemaal oprecht”.

Voor zijn deelname was Bolland een beetje sceptisch over de echtheid van de emoties. Maar nu de producer zelf heeft meegedaan aan het tv-programma waarin artiesten elkaars nummer zingen, weet hij dat het echt is. “Het heeft te maken met het feit dat je met die groep heel hecht wordt”, legt Bolland zondag uit in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Ook komt het volgens de producer doordat de deelnemers, die samen in het buitenland verblijven, zijn “afgezonderd” van de buitenwereld. Daarnaast zegt Bolland dat er elke avond twee afleveringen worden opgenomen en dat de nachten daardoor kort zijn. Door die vermoeidheid zijn de deelnemers volgens hem “gevoeliger”.

Ruzie met broer

Zijn deelname aan Beste Zangers is ook een van de oorzaken van de ruzie met zijn broer Rob, met wie hij jarenlang het duo Bolland & Bolland vormde. Laatstgenoemde zegt dat hij niet is gevraagd voor het programma omdat hij ziek is, maar Ferdi zegt dat hij zelf al jarenlang in gesprek was over een solodeelname aan de show.

In het gesprek met De Perstribune wil hij het niet echt hebben over de ruzie. Wel zegt de producer ondanks de onenigheid nog steeds met zijn broer samen te werken aan de musical over de Oostenrijkse zanger Falco. “We zijn wel professionals”, zegt hij daarover.

Volgens Bolland zijn hij en zijn broer “totaal verschillende” mensen. “Ja, we zijn broers. Maar daar houdt het ook echt mee op.” De verschillen hebben volgens hem toch ook een positieve kant. “Ze zijn reden voor onmin, maar ook de kracht voor het creatieve.”