Placeholder

Feest rond zestig jaar Eurovisiesongfestival

Groot Britannanië mag dan al bijna twintig jaar het Eurovisiesongfestival niet meer hebben gewonnen, dat weerhoudt ze er niet van op spectaculaire wijze de zestigste verjaardag van het festival te vieren. Met onder meer optredens van Conchita Wurst en de Herreys.

Het speciale Eurovisiesongfestival jubileumfeest wordt gevierd op 31 maart in Hammersmith’s Eventim Apollo in Londen. De Britse tv-presentator Graham Norton presenteert het verjaardagsfeestje, getiteld Eurovision's Greatest Hits, samen met de Zweedse Petra Mede.

Er zullen heel veel optredens plaatsvinden, zoals van Conchita Wurst, die vorig jaar won met het nummer Rise Like A Phoenix.

Maar ook de Zweedese groep The Herreys  en de Franse zangeres Natasha St-Pier zijn van partij. The Herreys wonnen in 1984 met Diggi-Loo Diggy-Ley, terwijl Natasha in 2001 winnares werd met het liedje Je N’ai Que Mon Ame.

"Ik ben gek op het Eurovisiesongfestival en voel me vereerd dat ik deze speciale show mag presenteren", laat Norton weten. "Ik kan geen betere manier bedenken om het zestigjarig bestaan van de grootste zangwedstrijd ter wereld te vieren."