Fedde Le Grand eert Avicii op 5 mei

Fedde Le Grand staat morgen tijdens zijn optredens op vijf Bevrijdingsfestivals kort stil bij het overlijden van de Zweedse dj Avicii, die hij regelmatig tegenkwam.

'Het overlijden van Avicii is een heftige en trieste gebeurtenis. Iedereen is er erg van geschrokken', zegt Fedde, die het verlies van zijn collega beschouwt als een wake-upcall. 'Avicii leidt bij mij tot een dubbelcheck, dat ik op mezelf moet letten en ook nee moet zeggen. Avicii kon volgens mij geen nee zeggen. Ik kan me voorstellen dat dit voor hem heeft geleid tot een te zwaar schema'.

'Ik kende hem redelijk. Je zag aan hem dat het niet lekker ging, hij zag er ongezond uit. Op een gegeven moment reisde hij met een personal trainer die op zijn gezondheid lette. Ook met hem heb ik veel gesproken', vervolgt de dj.

De dj is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Hij reist morgen per helikopter van Defensie langs de Bevrijdingsfestivals in Den Haag, Vlissingen, Zwolle, Rotterdam en Utrecht. De andere ambassadeurs zijn rapper Ronnie Flex en de band My Baby.

Avicii (Bron: Instagram)

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen