Fashionweek eert Frans Molenaar

De Fashionweek in Amsterdam, die vrijdag begint, brengt een eerbetoon aan de overleden couturier Frans Molenaar. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. "We zullen hier zeker op een eervolle en gepaste manier bij stilstaan'', zei Bart Maussen, medeorganisator van het evenement, maandag.

Zowel bij de aftrap van het zogeheten downtownprogramma voor publiek vrijdag, als bij de eerste dag van de catwalkshows op 22 januari wil de organisatie Molenaar eren. De couturier showde overigens nooit bij de Fashionweek. "Zijn collecties kwamen in maart en september uit en onze weken zijn in januari en juli'', zei Maussen. Hij was echter vorige maand nog bij Molenaar op bezoek om te bespreken hoe het mode-event aandacht kon besteden aan de honderdste collectie van de couturier. Die stond gepland voor maart dit jaar.

Volgens Maussen, die Molenaar goed kende, is Nederland een groot modeontwerper verloren. "In alles wat hij maakte, zag je zijn handschrift heel duidelijk terug. Hij is voor heel veel ontwerpers een inspiratiebron geweest.''