×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Familie Prince klaagt ziekenhuis aan

24.04.2018 -

De nabestaanden van Prince hebben een rechtszaak aangespannen tegen het ziekenhuis waar de zanger vlak voor zijn dood werd behandeld. Ook neemt de familie gerechtelijke stappen tegen drogist Walgreens.


Negen dagen voor de dood van Prince moest het privé-vliegtuig waarin hij reisde een noodlanding maken omdat de zanger buiten bewustzijn was geraakt. Hij werd daarna kort behandeld in het Trinity Medical Center. Toen hij was bijgekomen, sloeg de muzikant het advies van de artsen in de wind en verliet het ziekenhuis.

De familie verwijt het ziekenhuis volgens de Minnesota Star Tribune niet genoeg research te hebben gedaan naar de pillen die Prince had geslikt. In het recherche-onderzoek naar de dood van de zanger concludeerden de autoriteiten dat hij waarschijnlijk onbewust namaakpillen heeft ingenomen van de sterke pijnstiller Vicodin. Daarin was het gevaarlijke middel fentanyl verwerkt.

In twee filialen van Walgreens, waarin apotheekservices zijn gevestigd, is volgens de nabestaanden onzorgvuldig gewerkt door Prince zware medicijnen te geven zonder dat daar een medische noodzaak voor was. Ook zouden de zaken de middelen hebben uitgegeven op naam van de zakenpartner van Prince, terwijl ze voor de zanger bedoeld waren.

Vorige week kondigde aanklager Mark Metz aan dat het strafrechtelijke onderzoek naar de dood van Prince was gestaakt. 'We hebben eenvoudigweg onvoldoende bewijs om iemand in staat van beschuldiging te stellen', meldde hij.