Johnny De Mol 2

Familie De Mol ontkent aanbieden zwijggeld aan Shima Kaes

De familie De Mol ontkent dat er ooit zwijggeld is aangeboden aan Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol. Dat laat advocaat Peter Plasman weten na beschuldigingen hiervan woensdag in de rechtbank.

Petere Plasman zegt dat de familie kennisgenomen heeft van de uitspraken van Shima Kaes in het kort geding. ‘Voor een deel bevatten deze uitspraken beschuldigingen aan het adres van Johnny de Mol. Deze beschuldigingen zijn onjuist en eerder door Johnny de Mol reeds gemotiveerd weersproken. De familie De Mol heeft gemeend er verstandig aan te doen aan deze verhalen verder geen aandacht te schenken.’

Kaes kwam woensdag echter ook met een verhaal dat John de Mol haar zwijggeld zou hebben aangeboden. ‘Familie De Mol benadrukt ten stelligste dat dit onjuist is.’

Kaes en haar juridisch adviseur Karim Aachboun hebben een kort geding aangespannen tegen de Staat. Zij vrezen de ‘schijn van partijdigheid en het ontbreken van onafhankelijk onderzoek’ omdat drie aangiftes in het dossier door hetzelfde arrondissement worden behandeld. Daarom eisen zij dat de zaak wordt overgedragen aan een parket ‘bij voorkeur buiten de Randstad’.

De Mol en Kaes hadden tussen 2014 en 2015 een relatie. Er zouden volgens Kaes meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee in Amsterdam, Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Kaes aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag. Daarop deden Johnny de Mol en zijn vader John de Mol aangifte tegen Kaes en haar adviseur voor poging tot afdreiging (vorm van chantage) waarop weer een aangifte van Aachboun volgde tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen