Familie Avicii dankt fans voor steun

De familie van de vrijdag overleden Avicii heeft voor het eerst sinds de dood van de dj een statement uitgegeven. Daarin bedanken zijn ouders iedereen die Tim Bergling de afgelopen dagen heeft herdacht.

'We willen iedereen bedanken voor de steun en de liefdevolle woorden over onze zoon en broer. We zijn dankbaar voor iedereen die van Tims muziek houdt en waardevolle herinneringen aan zijn liedjes heeft', aldus de familie Bergling.

Het gezin dankt ook iedereen voor 'alle initiatieven om Tim te eren': 'Met openbare bijeenkomsten, kerkklokken die zijn muziek spelen, een eerbetoon op Coachella en momenten van stilte over de hele wereld'. De Berglings zijn verder blij dat hun privacy tot dusver is gerespecteerd en hopen dat dat zo blijft.

Over de doodsoorzaak van Avicii blijft de familie zwijgen. De 28-jarige dj en producer werd vrijdag dood aangetroffen in een resort in Muscat in Oman. Er zijn geen tekenen van een misdrijf. Bergling had gezondheidsproblemen, onder meer door overmatig alcoholgebruik. Hij leed voordat hij in augustus 2016 stopte met optreden onder meer eens aan een acute alvleesklierontsteking. Verder werden zijn blinde darm en galblaas verwijderd.

In de afgelopen dagen werd Avicii op plekken over de hele wereld herdacht. Zaterdag speelde de stadsbeiaardier van Utrecht drie liedjes op het carillon van de Dom. Beelden daarvan gingen de hele wereld over.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen