×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Familie Aretha Franklin vond lofrede beledigend en smakeloos

Familie Aretha Franklin vond lofrede beledigend en smakeloos
4.09.2018 -

De familie van Aretha Franklin heeft niet veel goede woorden over voor de lofrede die pastor Jasper Williams Jr. vrijdag uitsprak tijdens de uitvaart van de zangeres. De nabestaanden hebben het over een 'beledigende en onsmakelijke' rede.


Williams sprak de aanwezigen ruim vijftig minuten toe en haalde verschillende sociale kwesties aan die volgens hem belangrijk zijn voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Volgens de familie Franklin gebruikte de pastor 'het platform om zijn negatieve agenda te pushen'. Aretha's nabestaanden hebben afstand genomen van de rede. 'Williams heeft meer dan vijftig minuten gesproken, maar Aretha nauwelijks geëerd,' melden ze aan Reuters.

Williams zei in de lofrede onder meer dat alleenstaande zwarte moeders niet in staat zijn om hun zoons op te voeden. Ook ging hij in op de Black lives matter-beweging, die er volgens hem pas toe doet als 'zwarten de zwarte levens gaan respecteren en stoppen onszelf van kant te maken'.

Familie, vrienden en bekenden namen vrijdag tijdens een acht uur durende dienst afscheid van de Queen of Soul, die op 16 augustus overleed. Onder anderen Bill Clinton en dominee en burgerrechtenactivist Jesse Jackson spraken over de zangeres. Artiesten als Gladys Knight, Jennifer Hudson en Ariana Grande zongen nummers van Aretha.