Familie Anne Frank: ’We vergeven Justin’

Eva Schloss, de stiefzus van Anne Frank, neemt het op voor Justin Bieber. De zanger kreeg veel kritiek te verduren nadat hij zei dat Anne Frank een fan van hem zou zijn geweest.

’Het is zo kinderachtig’, zegt Schloss tegen The Telegraph. ’Ze zou inderdaad vast een fan van hem zijn geweest. Waarom niet? Hij is een jonge man en zij was een jong meisje, en ze hield van filmsterren en muziek. We vergeven Justin.’ Schloss heeft Anne Frank overigens niet gekend. Zij is de dochter van de vrouw met wie Otto Frank in 1953 trouwde.

’Otto praatte de hele tijd over Anne, zo leerde ik haar kennen. Het was zijn obsessie, de reden van zijn bestaan. Hij wilde Anne's boodschap overbrengen op de wereld.’ Bieber schreef na een bezoek aan het Anne Frank Huis in het gastenboek dat hij hoopte dat Anne een 'belieber' – een fan van hem – zou zijn geweest. In een reactie op de commotie schoot 50 Cent het idool deze week ook te hulp. ’Ze zou waarschijnlijk een belieber zijn geweest’, aldus de rapper tegen website Vulture.