Faillissementsdrama voor Raynor

Raynor Arkenbout heeft een flinke financiële dobber te verwerken. De voormalig GTST-acteur loopt door het faillissement van boekhandel Polare een hoop inkomsten mis. De succesvolle boekpresentatie van zijn eerste verhalenbundel heeft hierdoor voor Raynor een bittere nasmaak gekregen.

Het schrijfdebuut van Raynor Arkenbout had een groot succes moeten de worden. Hij kwam voor de boekpresentatie van zijn verhalenbundel En Toen Vloog Er Een Haai Door Het Raam op 8 december 2013 naar boekhandel Polare/Scheltema in Amsterdam. Het was een drukbezochte middag waarop Raynor een flinke stapel boeken verkocht. Door de teloorgang van deze boekhandel is deze dag op een financiële domper uitgelopen. Raynor: 'Het is werkelijk heel erg zuur dat zo'n geslaagde middag zo'n vervelend staartje krijgt. Alle moeite die mijn uitgever en ik hebben gedaan om de presentatie te laten slagen, is financieel voor niets geweest…'

De rekening voor de verkochte boeken is nooit betaald en het ziet er ook niet rooskleurig uit. Het zou heel goed kunnen dat Polare de schuld aan hem nooit zal kunnen betalen. De boekhandel heeft namelijk uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank, omdat een faillissement onafwendbaar is. Raynor werd onder andere bekend door zijn rol als Edwin Bouwhuis in GTST. Hij probeert ondanks deze financiële tegenslag positief te blijven. 'Ik hoop dat alsnog heel veel mensen mijn bundel zullen lezen. Als het niet bij Polare kan, dan moeten ze het maar online kopen bij dat dikke blauwe mannetje,' grapte Raynor met een knipoog.