×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Facebook en e-mail Sophie Hilbrand gehackt

30.04.2018 -

Sophie Hilbrand is het slachtoffer geworden van een 35-jarige hacker die zich komende woensdag voor zijn daden moet verantwoorden bij de rechter. Volgens de presentatrice heeft hij telefoonnummers verzameld van haar contacten en die mensen vervolgens gebeld.


'Hij stuurde berichten uit mijn naam naar allerlei mensen en verzamelde veel telefoonnummers van bekenden die hij dan ging bellen. Hij deed dan geloof ik voorkomen dat ik alleen op een hotelkamer zat, of zo', aldus Sophie. 'Maar ik ben niet gechanteerd of bedreigd of iets dergelijks. Echt ernstig was het in dat opzicht niet, maar wel heel vervelend. En ik voel me natuurlijk wel verantwoordelijk naar al die mensen die hij lastig viel en van wie hij contactgegevens had.' 

De man, Matthieu M., zou meer BN'ers hebben lastiggevallen op deze manier. De zaak staat overigens los van het Almeerse oud-VVD-lid, Mitchell van der K, die ook computers heeft gehackt van BN'ers. Hij publiceerde onder meer naaktfoto's van vlogster Laura Ponticorvo.