×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ex Renée Zellweger pleegde zelfmoord na de relatiebreuk

19.08.2016 -

Renée Zellweger was pas net een rijzende ster twintig jaar geleden toen ze een relatie had met Sims Ellison. Sims, muzikant van beroep, leed toen al aan depressies en uiteindelijk koos hij zelf voor de dood. Kort nadat het uitging met Renée.


Dat schrijft Daily Mail. Renée had net een rol gescoord in Jerry Maguire, een film waarin ze naast acteur Tom Cruise speelde, begin jaren 90. Ze had toen een relatie met Sims Ellison, een basgitarist in de band Pariah. Vijf jaar lang deelde het stel lief en leed. Maar daarna kwam er een tragisch eind aan de liefde. 

Op 6 juni schoot Sims zichzelf in zijn hoofd en overleed. Hij was al depressief en zijn relatie was net uit. Zijn platenmaatschappij had hem en zijn band ook nog eens laten vallen. Hij zag geen andere uitweg meer. Dit gebeurde dus niet lang na het moment dat Sims en Renée uit elkaar gingen, vertelt de moeder van de muzikant, Bonnie Ellison, aan Daily Mail. 

'Zij verhuisde naar Florida en hij niet. Volgens dokters is het zo dat wanneer je al mentaal ziek bent, dat er dan triggers zijn die de depressie erger kunnen maken en waardoor er iets vreselijks kan gebeuren', vertelt de moeder. Toch weet ze tot op de dag vandaag niet waarom hij uiteindelijk de trekker overhaalde. 'Hij heeft nooit een briefje achtergelaten.' 

Het was niet de eerste keer dat de muzikant zelfmoord probeerde te plegen. 'Hij had het al eens geprobeerd, maar toen heeft zijn broer het geweer afgepakt. Dus is hij gewoon een nieuwe gaan halen', laat de 73-jarige moeder weten. 

Renée Zellweger nam het woord op zijn begrafenis. 'Ik weet niet meer wat ze heeft gezegd, maar ik weet zeker dat het prachtig was', haalt de moeder herinneringen op. Tot op de dag van vandaag heeft zij op haar omslagfoto op Facebook een foto van haarzelf met Renée en Sims staan. Ook toen in maart bij de Austin Music Awards een eerbetoon werd gebracht aan Sims was Renée erbij. Ze was zelfs speciale gast.