Ex-man Rob Verlinden doet boekje open

Vorig jaar wees Rob Verlinden zijn man Robert Weijers na een relatie van 27 jaar van de ene op de andere dag de deur. Robert zit tot op de dag van vandaag nog vol vragen en vertelt in een openhartig interview met Weekend dat hij dag en nacht zit te piekeren over wat er nu precies is gebeurd.

Robert Weijers begrijpt niet waarom Rob er vorig jaar zo plotseling een punt achter heeft gezet. De twee hadden namelijk juíst afgesproken er voor elkaar te zijn, nu ze wat ouder worden. Een aangeslagen Robert vertelt dat hij nog iedere dag moet huilen: ‘Dit is het ergste jaar uit mijn leven. Het is raar dat iemand je na 27 jaar zomaar ineens blokkeert.’ De ex-man van Rob gebruikt nu veelvuldig slaappillen, omdat hij anders niet in slaap kan komen. Bovendien kreeg hij een halfjaar geleden te horen dat hij blaaskanker heeft, maar op steun van Rob hoefde hij niet te rekenen.

Hoewel Robert nog iedere dag verdrietig is om de breuk, vertelt hij ook dat Rob geen makkelijke man was. Zo zou zijn alcoholgebruik tot vervelende ruzies hebben geleid. ‘Hij heeft me twee keer bij m’n keel gegrepen. Dat kwam door de drank, dus vergaf ik hem. Ik heb er overigens wel aangifte van gedaan bij de politie’, aldus Rob’s ex-man.

Het hele interview, waarin Robert onder meer vertelt over zijn theorie wáárom Rob zo plotseling bij hem weg is gegaan, lees je deze week in Weekend.