Ex Halle Berry ontkent geslagen te hebben

De ex van Halle Berry ontkent 24 jaar na hun scheiding nog maar eens dat hij haar ooit mishandeld heeft. ''Ik hoor al twintig jaar mensen vragen: 'Is dat niet die gast die Halle Berry op haar hoofd heeft geslagen?''', verzucht voormalig honkbalspeler David Justice.

 Dat vertelt hij in een interview aan People.

Justice is al sinds 2001 getrouwd met zijn huidige vrouw Rebecca. Desondanks blijven mensen geloven dat hij haar wat heeft aangedaan, zegt hij. ''Zoals de steward laatst in het vliegtuig die me vroeg: 'Hee, ben jij niet die man die Halle Berry heeft geslagen?'."

Berry heeft in het verleden beweerd dat ze is mishandeld door een 'beroemde ex-vriend'. ''Al jarenlang hang er een donkere wolk boven alle exen van Halle. Omdat ze al die jaren zijn identiteit beschermde, hebben veel mensen altijd gedacht dat ik het was'', zegt David. Hij wijdde er vorige week al een reeks tweets aan. ''Ik wilde de wereld alleen maar laten weten dat David Justice niet de persoon is die haar op haar hoofd geslagen heeft en verantwoordelijk is voor haar gedeeltelijke doofheid. Ik heb haar nooit geslagen."

Moddergooien

David Justice legt uit dat hij nooit publiekelijk met modder heeft willen gooien. ''Ik had geen publiciteitsagenten rond me. Halle had managers, advocaten en pr-agenten om haar heen. Het was team Halle tegen mij. Er is een heleboel gezegd over mij waarop ik niets heb teruggezegd. Veel mensen dachten daarom dat de geruchten over mij waar waren."

Justice en Berry waren getrouwd van 1992 tot en met 1997. Hij is nu vader van drie tieners in de leeftijd van 11 tot en met 15. ''Mijn kinderen kennen de waarheid, maar het is moeilijk hun vriendjes, hun ouders en types op sociale media daarvan te overtuigen. Ik ben nu coach in San Diego. Ik ben heus niet perfect, maar zeg nooit dat ik vrouwen sla."