×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ewout Genemans lichtgewond na gewelddadige overval

Ewout Genemans lichtgewond na gewelddadige overval
7.11.2019 -

Flink schrikken voor Ewout Genemans. De 34-jarige presentator is voor zijn eigen huis in Amsterdam-Zuid beroofd en verloor daarbij zijn telefoon.


‘In het belang van het onderzoek kan ik niet zeggen hoe dat is gebeurd. Natuurlijk heb ik veel vertrouwen in het politieonderzoek. Maar het is natuurlijk een heftige gebeurtenis. Gelukkig heb ik er fysiek alleen wat schrammen en blauwe plekken aan overgehouden,’ vertelt Ewout aan RTL Boulevard. Volgens de politie werd de presentator overvallen toen hij thuiskwam en zijn auto parkeerde. Twee mannen trokken zijn autodeur open en sloegen hem. De mannen renden daarna weg en worden nog gezocht door de politie.

De presentator werd overvallen vlak na de eerste uitzending van zijn programma Bureau Burgwallen, waarin hij een bende ontmaskerde die willekeurig slachtoffers op straat beroofde. ‘Het is wel heel toevallig dat ik nu een programma op tv presenteer waarin we aandacht besteden aan dit soort berovingen. Anders dan in het programma lijkt dit op een doelgerichte actie. Het was niet zo dat ik daar toevallig liep. Ze lijken bedacht te hebben om mij op deze manier te beroven,’ aldus Ewout.