Ewout Genemans lichtgewond na gewelddadige overval

Flink schrikken voor Ewout Genemans. De 34-jarige presentator is voor zijn eigen huis in Amsterdam-Zuid beroofd en verloor daarbij zijn telefoon.

‘In het belang van het onderzoek kan ik niet zeggen hoe dat is gebeurd. Natuurlijk heb ik veel vertrouwen in het politieonderzoek. Maar het is natuurlijk een heftige gebeurtenis. Gelukkig heb ik er fysiek alleen wat schrammen en blauwe plekken aan overgehouden,’ vertelt Ewout aan RTL Boulevard. Volgens de politie werd de presentator overvallen toen hij thuiskwam en zijn auto parkeerde. Twee mannen trokken zijn autodeur open en sloegen hem. De mannen renden daarna weg en worden nog gezocht door de politie.

De presentator werd overvallen vlak na de eerste uitzending van zijn programma Bureau Burgwallen, waarin hij een bende ontmaskerde die willekeurig slachtoffers op straat beroofde. ‘Het is wel heel toevallig dat ik nu een programma op tv presenteer waarin we aandacht besteden aan dit soort berovingen. Anders dan in het programma lijkt dit op een doelgerichte actie. Het was niet zo dat ik daar toevallig liep. Ze lijken bedacht te hebben om mij op deze manier te beroven,’ aldus Ewout.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen