Ewbank vond leeftijdsverschil best griezelig

John Ewbank werd overvallen door de liefde voor zijn 20 jaar jongere vriendin Kelly Weekers. "Ik vond het best griezelig door het leeftijdsverschil, maar zij verraste mij op zoveel vlakken dat ik verliefd werd", zegt de songwriter in een interview met een ochtendkrant.

Ewbank (44) was vijf jaar getrouwd met Vivian Reijs, maar hun huwelijk liep op de klippen. Nu is hij al een poosje samen met Weekers (24), die in 2011 werd gekozen als Miss Nederland. "Ik was niet voorbereid op die relatie. Ik was bewust aan het daten met vrouwen onder de dertig. Ik dacht: dan wordt het in elk geval niet serieus, want daar was ik helemaal niet aan toe. Maar toen kwam Kelly."

De muziekproducent benadrukt dat de twee 'een gelijkwaardige relatie' hebben. "En daardoor kwam er bij mij weer een andere angst om de hoek. Ik ben nu 44. Ik dacht dat het best goed zou kunnen dat zij mij over een paar jaar aan de kant zet omdat ik dan te oud ben. Het zou toch kunnen dat ze dan verder wil met een leeftijdsgenoot. Ik dacht erover dat ze me veel pijn zou kunnen gaan doen."

Uiteindelijk kwam Ewbank tot de conclusie dat hij 'het geluk van nu' toch voor geen goud zou willen missen. Dit denkproces inspireerde hem tot het schrijven van het liedje Ik zou het zo weer overdoen, dat op de nieuwe plaat van zijn muzikale partner en goede vriend Marco Borsato staat. "Vandaar dat ik in het nummer een man, die net verlaten is, laat zeggen: 'Ik zou het zo weer overdoen'."