Eva van de Wijdeven dolblij met ’bad girl’ rol

Eva van de Wijdeven speelt in de nieuwe serie Celblok H een van de leukste rollen die ze op haar cv heeft staan. ’Het is een hele leuke rol. Ik ben nog wel een beetje zoekende, maar het is zeker een van de leukste dingen die ik heb gedaan’, vertelt ze aan BuzzE.

Celblok H, de Nederlandse versie van de Australische serie Wentworth, gaat over het leven in een vrouwengevangenis. Nieuwkomer Suus, gespeeld door Isa Hoes, staat centraal.

Eva werd benaderd door het castingteam en de director om auditie te komen doen. ’Ik was net met een studie ondernemerschap begonnen en dat zou tot april duren, dus eigenlijk was ik nergens naar op zoek’, vertelt de actrice die de rol van 'bad girl' speelt. ’Maar ik wilde dit toch heel graag gaan doen.’ Toen Eva hoorde dat ze de rol had gekregen, leek het 'te mooi om waar te zijn'.

Succes

Of de serie een succes wordt, daaraan lijkt de krullenbol niet te twijfelen. ’We geven alles, dus ik hoop dat het super wordt. Dat moet gewoon’, zegt ze lachend. Ze denkt overigens niet dat de serie alleen maar vrouwelijke kijkers zal trekken. ’Er zit ook aardig wat vrouwelijk schoon in, dus dat kan er zeker voor zorgen dat er ook mannen naar gaan kijken.’

Schutterswei

De serie speelt zich af in de nog niet zo lang geleden gesloten gevangenis de Schutterswei in Alkmaar. ’Dat is wel bijzonder’, zegt Eva. ’Soms vinden we nog wel eens wat van oud-gevangenen, een wapen ofzo’, vervolgt ze. Ook weet ze dat Willem Holleeder een tijdje opgesloten heeft gezeten in de Schutterswei.

Andere acteurs die een rol spelen in de nieuwe serie zijn Imanuelle Grivens, Christine van Stralen en Daphne Bunskoek. Celblok H is vanaf 3 maart iedere week te zien bij SBS6.