×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eva Jinek wint Sonja Barend Award

Eva Jinek wint Sonja Barend Award
17.10.2018 -

Eva Jinek heeft dit jaar de Sonja Barend Award gewonnen. Zij kreeg de vakprijs voor haar gesprek met politicus Farid Azarkan, die probeerde uit te leggen hoe zijn partij DENK een nepcampagne testte met affiches met pittige uitspraken die van de PVV leken te komen.


Barend reikte de onderscheiding voor het beste tv-interview van het jaar woensdag hoogstpersoonlijk uit tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door.

Andere genomineerden waren Adriaan van Dis en Coen Verbraak. Van Dis was in de race met zijn gesprek met met de Britse acteur Stephen Fry over zijn leven.Verbraak was genomineerd voor zijn interview in het programma Kijken in de ziel met de gereformeerde predikant Floris van Binsbergen.

Het was de tiende keer dat de prijs, georganiseerd door de VARAgids, werd uitgereikt. Vorig jaar won Janine Abbring de award met haar gesprek in Zomergasten met de terminaal zieke burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.