×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ernstige rugklachten Willemijn Verkaik

15.07.2014 -

Willemijn Verkaik stopt met haar rol als groene heks Elphaba in Wicked op het Britse West End. De musicalster heeft namelijk heel erg last van haar rug en moet daaraan geopereerd worden.


"Ik ben heel erg dankbaar dat ik de kans heb gekregen om Elphaba te spelen in vier verschillende landen. Dat ik nu moet stoppen op West End vind ik vreselijk", aldus Willemijn. Ze laat weten al een paar maanden last te hebben van haar rug. "Maar ik was vastbesloten om op West End te spelen. Toch moet ik nu de feiten onder ogen komen", schrijft Willemijn, die haar producers bedankt. "Ik beloof dat ik snel weer op het podium sta, in een betere vorm dan ooit."

Producer Michael McCabe laat in een reactie op de website van de musical weten het erg jammer te vinden dat Willemijn vroegtijdig moet stoppen. "Het is vanwege haar enorme doorzettingsvermogen en professionaliteit dat ze is blijven optreden, ondanks haar extreme rugpijn. We zijn haar heel erg dankbaar dat zoveel musicalliefhebbers haar prachtige vertolking van Elphaba hebben kunnen zien sinds ze zich in november 2013 bij de cast aansloot", aldus McCabe. "We wensen Willemijn een voorspoedig herstel."

Zaterdag 19 juli zal Willemijn voor de laatste keer in de huid kruipen van de groene heks. Daarna neemt Kerry Ellis, die eerder ook al Elphaba speelde, de rol over.