×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

’Erik van Muiswinkel is een neger’

17.10.2014 -

De Zwarte Pieten-discussie leidt tot diverse bijzondere ideeën, maar ook conclusies. Erik van Muiswinkel kan daar over meepraten.


Een paar jaar geleden stond Erik midden in de zomer bij de uitgang van Artis te praten met cabaretier Jeroen van Merwijk. Er kwam een klas met kinderen voorbij lopen, waarvan er eentje riep: ’Kijk daar, de hoofdpiet’. Binnen de kortste keren stond er een hele serie kinderen om Erik heen te gillen om een handtekening van de hoofdpiet. Jeroen van Merwijk keek het allemaal belangstellend aan, zo schrijft hij in een ingezonden brief in de Volkskrant. Hij schrijft verder: ’Gezien de discussies van de afgelopen maanden kan de conclusie niet anders luiden dan dat Erik van Muiswinkel dus een neger is.’