×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Erica Terpstra vindt weer kunnen reizen een wonder

14.10.2016 -

Erica Terpstra vindt het een wonder dat ze weer in het vliegtuig kan stappen voor haar Omroep MAX-programma Erica op reis. De oud-politica kampte in 2014 met een ernstige bacteriële infectie in haar been en had lang nodig om te revalideren.


“Het was een aaneenschakeling van malheur”, blikt Erica terug in het AD. “Ik moest helemaal opnieuw leren lopen. Familieleden hielpen me, elke dag opnieuw. Steeds zette ik weer een stapje verder. Zonder hen had ik het niet gered.”

Erica is nog steeds druk bezig met oefeningen en heeft voor langere afstanden een wandelstok nodig. “Maar ik kan weer reizen! Ik duik weer overal in en geniet daar mateloos van. Ze moeten me wel eens tegenhouden als ik te enthousiast ben.”

Voor een nieuwe reeks Erica op reis ging ze al naar Hongkong en Suriname, reizen naar Myanmar, Israël en Colombia liggen nog in het verschiet. “In het buitenland is iemand mee die een oogje in het zeil houdt. Heel zorgzaam, net als de hele crew van het programma trouwens. Het voelt als familie.”