×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eric Corton 26 kilo afgevallen

30.12.2017 -

Eric Corton is gezonder gaan leven en dat bevalt hem wel. De presentator en acteur was al een wielerliefhebber maar vooral passief, als volger van de sport. Nadat hij zich had aangesloten bij de Amsterdamse fietsclub The Windjammers ging het hard.


'Zo aan het einde van 2017 maak ik een beetje de balans op… en kom tot de conclusie dat er veel gebeurd is. Ik ben vorig jaar serieus ‘op de fiets’ gestapt en heb het hele jaar met deze club rondgereden. Zij hebben me de motivatie gegeven om iedere week minimaal twee keer op te stappen en gewoon te rijden. Grenzen verlegd, vrienden gemaakt, regen en wind getrotseerd en Limburgse heuvels beklommen…', schrijft de Penoza-acteur op Instagram.

Het bleef niet bij fietsen alleen, Corton paste zijn levenswijze drastisch aan. 'Inmiddels 26 kilo lichter, totaal alcoholvrij en een record van 263 km op één dag in de benen. Na alle voor de hand liggende en soms verwoestende ‘rock and roll’ van het eerste deel van m’n leven is dit deel twee… Voelt goed. Heel goed', vervolgt hij.

Corton, die begin december het Wielergala presenteerde waar Tom Dumoulin en Annemiek van Vleuten tot wielrenners van het jaar werden uitgeroepen, sluit zijn post af met een dankwoord voor zijn fietsmaten.