×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Erepenning voor Jeroen Krabbé

7.12.2014 -

Jeroen Krabbé heeft zo veel voor Amsterdam betekend dat hij daarvoor is onderscheiden. De acteur en regisseur kreeg zondag, bij de viering van zijn zeventigste verjaardag, de Frans Banninck Cocqpenning uitgereikt door burgemeester Eberhard van der Laan. Die penning gaat naar mensen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de hoofdstad.


Jeroen acteerde in Nederlandse films als Soldaat Van Oranje en De Vierde Man. Ook speelde hij mee in internationale films en deed hij veel werk als regisseur. Krabbé is daarnaast al een aantal jaren de Amsterdamse Sinterklaas.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt sinds 1996 uitgereikt. Onlangs kregen Frank de Boer, Herman van Veen en André van Duin de penning van Van der Laan. Frans Banninck Cocq was in de zeventiende eeuw burgemeester van Amsterdam.