×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Eén Van De Acht eenmalig weer op tv

27.02.2018 -

Het legendarische spelprogramma Eén Van De Acht is woensdag weer even terug op televisie. BNNVARA brengt met de herhaling een eerbetoon aan Mies Bouwman, die maandag overleed.


De 25e aflevering van Eén van de acht, die in mei 1972 voor het eerst op de buis was, wordt woensdagavond om 21.25 uur herhaald op NPO 1. De jubileumuitzending van het VARA-programma is een van de weinige bewaarde opnames van de familieshow, die Mies van 1969 tot 1973 presenteerde.

In Eén Van De Acht ontving Mies acht 'gewone' Nederlanders. Kenmerkend in de spelshow was de lopende band, die aan het einde te zien was en waarbij de winnaar zoveel mogelijk van de getoonde prijzen diende te onthouden om deze mee naar huis te mogen nemen. Mies schreef televisiehistorie met het programma, onder meer met de woorden 'licht uit, spot aan' waarmee ze de eindronde aankondigde.

Mies stierf maandagmiddag op 88-jarige leeftijd in haar woning in Elst. Dinsdag 6 maart wordt de presentatrice in besloten kring gecremeerd.