Britney Spears

Emotionele Britney Spears doet haar verhaal: ‘Ik wil mijn leven terug’

Britney Spears wil af van het curatorschap van haar vader Jamie. Dat zei de zangeres tijdens een hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles. Ze sprak daar voor het eerst via een audioverbinding over de situatie en deed dat in ferme taal. “Het is mijn wens en droom dat dit allemaal stopt”, aldus Spears.

De 39-jarige zangeres presenteerde in haar relaas haar kant van het verhaal en vertelde de rechter dat ze zich “een slaaf” van haar vader voelt. “Ik ben zo boos dat ik niet kan slapen, ik ben depressief en ik huil elke dag”, zei Spears, die naar eigen zeggen werd gedwongen om de wereld te vertellen dat ze gelukkig was. Dat was echter allemaal een leugen. “Ik wil gewoon mijn leven terug. Het is dertien jaar geleden en het is genoeg. Het slaat allemaal nergens op. Ik ben klaar.”

Medicatie

Tijdens de aangrijpende getuigenis vertelde Spears dat alle beweringen dat ze aan dementie lijdt niet kloppen en dat ze de afgelopen acht jaar medicatie heeft gehad. Terwijl ze haar leven beschreef, vergeleek ze zichzelf met een slachtoffer van sekshandel. “De mensen die mij dit hebben aangedaan, zouden hier niet mee weg mogen komen”, aldus de zangeres, die ook aankondigde haar familie te willen aanklagen.

Trouwen

Spears beschreef ook dat ze eigenlijk wil trouwen en nog een kind wil, maar dat ze een spiraaltje heeft. “Ik wil dat het eruit gaat maar ze willen me niet naar de dokter brengen om het te laten verwijderen.”

Onder toezicht

“Ik werk al vanaf mijn 17e. Ik geloof echt dat dit curatorschap verkeerd is”, aldus Spears, die sinds 2008 vanwege een mentale inzinking onder toezicht van haar vader staat. “Hij genoot ervan om controle over me te hebben. Niet voor 100, maar voor 1000 procent. Ik word in feite misbruikt en dat al 13 jaar lang. Ik wil nu mijn verhaal doen, zodat iedereen misschien begrip krijgt voor de schade die mij is toegebracht. Toen en nu nog steeds. Ik werd gedwongen met medicijn lithium te gebruiken, dat je gemoedstoestand moet stabiliseren. Daardoor had ik het gevoel de hele dag dronken te zijn. Ik kon niet meer voor mezelf opkomen en was bang om een gesprek aan te gaan met zowel mijn vader als moeder,” aldus Britney.