×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Emma Watson filmde paar dagen in Leiden

3.04.2017 -

Hollywood-ster Emma Watson heeft de afgelopen week Leiden bezocht voor filmopnames. Zij was een aantal dagen in de Sleutelstad voor de nieuwe BBC-serie The Miniaturist. Er werd onder meer gedraaid op het Rapenburg, bevestigde de gemeente Leiden maandag.


The Miniaturist is gebaseerd op het boek Het huis aan de gouden bocht van schrijver Jessie Burton. De roman vertelt over een meisje uit de provincie die in de Gouden Eeuw trouwt met een vooraanstaande VOC-koopman. Hij schenkt haar een bijzonder huwelijkscadeau: een miniatuur replica van hun chique woning aan de Amsterdamse Herengracht.

In de serie zal geen enkel shot van Amsterdam zelf te zien zijn; 90 procent van de opnames wordt gedraaid in de studio in Groot-Brittannië. De opnames in Leiden duurden een paar dagen. De gemeente had bewust geen ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat Emma Watson, vooral bekend van de Harry Potter-films, in de Sleutelstad aanwezig was.

De serie zal eind 2017 op de BBC te zien zijn. Het is niet duidelijk of The Miniaturist ook in Nederland te zien zal zijn. Watson is momenteel te zien in de bioscoophit Beauty and the Beast.