Emma Watson ambassadeur voor VN

Emma Watson wordt ambassadeur voor de Verenigde Naties. De Harry Potter-actrice zal zich inzetten voor gelijke rechten tussen man en vrouw en het mondiger maken van vrouwen.

Op Twitter onthulde ze: ''Erg blij dat ik kan werken voor de fantastische mensen van UN Women.'' Nadat de internationale organisatie de verbintenis met Emma bekend had gemaakt op Twitter, crashte de website van de organisatie.

UN Women bestaat uit vertegenwoordigers van over de hele wereld, die helpen de kansen voor vrouwen en meisjes te verbeteren en discriminatie bestrijden. Watson zegt dat haar rol haar de kans geeft ''echt het verschil'' te kunnen maken.

Persoonlijk

''De rechten van vrouwen zijn onlosmakelijk verbonden met wie ik ben. Ze zijn zo persoonlijk en geworteld in mijn leven dat ik me geen spannender uitdaging kan voorstellen. Ik kan er veel van leren, maar als ik vooruitgang boek, hoop ik ook mijn persoonlijke kennis, ervaring en bewustzijn over te dragen.''

De actrice was al eens in Bangladesh en Zambia om onderwijs voor meisjes te bevorderen. Nu gaat ze aan de slag voor de HeForShe-campagne, bedoeld voor jongens en mannen om op te komen tegen ongelijkheden tussen mannen en vrouwen.