×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

‘Elvis pleegde zelfmoord’

19.04.2018 -

Tot nu toe werd altijd geroepen dat langdurig medicijngebruik de gezondheid van Elvis ruïneerde waardoor het icoon op 42-jarige leeftijd overleed. Maar, volgens een nieuwe documentaire, blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.


Een door hemzelf geschreven brief wijst erop dat Elvis Presley in de nacht van 16 augustus 1977 zelf een einde maakte aan zijn leven. Dat wordt onthuld in de tv-documentaire Elvis Presley: The Searcher. Zijn ex-vrouw Priscilla vertelt hoe zij altijd al heeft gedacht dat angst, depressies en wanhoop The King tot het uiterste dreven.

Elvis wist heel goed dat hij door zijn drugsgebruik speelde met zijn leven. Zijn ex-vrouw Priscilla (72) ontkent dat ze geen actie heeft ondernomen om The King te redden. 'Elvis was geen man die zich door wie dan ook de wet liet voorschrijven', vertelt ze in de documentaire. Maar ze maakte zich wel degelijk zorgen om de toestand van de legendarische zanger, die steeds verder wegzakte in zijn depressieve gevoelens die hij trachtte te onderdrukken met drugs.

Er werd tot nu toe van uit gegaan dat Elvis op het moment van zijn dood juist graag wilde leven. Hij stond aan de vooravond van een nieuwe tournee en wilde een doorstart maken. Maar in een van de brieven die in 2016 werd gevonden door Elvis’ voormalig tourmanager en goede vriend, wijlen Joe Esposito, schrijft hij: 'Ik ben mijn leven zó zat! Als ik mijn gebeden niet had, denk ik dat mijn leven zou ophouden. Mijn wilskracht is bijna op'. 

Het bewijs voor zijn zelfmoord zal niet voor 2027 op tafel komen. Dan worden de details van de lijkschouwing en alle daarmee samenhangende rapporten geopenbaard. Elvis zal dan een halve eeuw dood zijn.