×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Elton John krijgt hoogste Franse onderscheiding

Elton John krijgt hoogste Franse onderscheiding
18.06.2019 -

In het Verenigd Koninkrijk is hij al eerder tot ridder geslagen en binnenkort krijgt Elton John ook in Frankrijk een prestigieuze onderscheiding. De Daily Mail meldt dat de zanger donderdag uit handen van president Emmanuel Macron de Légion d'honneur in ontvangst mag nemen.


Na zijn concert in de AccorHotels Arena op donderdag, moet de Britse zanger vrijdag langs op het Élysée-paleis waar de uitreiking plaats zal vinden. Volgens de Franse president is Sir Elton “een pianovirtuoos, melodisch genie en een ware showman” en is hij iemand die “als een van de eerste artiesten in de business uit de kast durfde te komen en heeft hij veel betekend voor de LGBT-gemeenschap.”

De Légion d’honneur, voluit de Nationale orde van het Legioen van Eer, is de hoogste en belangrijkste Franse onderscheiding die aan een burger kan worden uitgereikt.