Elton John kijkt uit naar 70e verjaardag

Elton John heeft er geen moeite mee om zaterdag zeventig jaar te worden. De zanger kijkt uit naar zijn verjaardag, zoals hij elk jaar doet.

"Het is mooi om dingen te vieren in het leven", aldus Elton in een interview met Apple's radiostation Beats 1. Dit jaar heeft hij meerdere jubilea om bij stil te staan: hij wordt niet alleen zeventig, maar viert ook vijftig jaar samenwerking met Bernie Taupin en het 25-jarig bestaan van de Elton John AIDS Foundation.

Elton weet dat hem een feestje te wachten staat dit weekend, maar de plannen zijn nog grotendeels geheim voor hem. De organisatie is in handen van echtgenoot David Furnish. "We hebben onze ups en downs gehad", vertelt de zanger over zijn relatie van twintig jaar. "Maar we zijn steeds sterker geworden. De kinderen hebben het grootste verschil gemaakt. Want als je kinderen hebt, gaat het niet meer om jezelf maar om hen."

Het stel heeft twee zoons, Zachary van zes en de vierjarige Elijah. Elton wilde eigenlijk geen kinderen, zo vertelt hij. "Todat ik ze kreeg. En toen dacht ik: wow, dit is het. Het is het mooiste ooit. Als ik vijftien jaar jonger was geweest, had ik er zeker nog twee of drie meer gewild."