Els Borst waarschijnlijk dood door misdrijf

Voormalig minister Els Borst is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. Ze werd maandag dood in de garage van haar woning in Bilthoven gevonden.

Voormalig minister van Volksgezondheid Els Borst werd gevonden door twee vriendinnen, terwijl ze achter haar auto lag in een plas bloed.
’Verder onderzoek moet nog uitwijzen of de dood van de 91-jarige minister moord, doodslag of een ander strafbaar feit is,’ vertel hoofdofficier van justitie Johan Bac aan De Telegraaf. ’We gaan uit van een misdrijf, maar wat er precies is gebeurd is, is nog niet bekend. Het onderzoek gaat zo breed  mogelijk verder.’
Maar liefst 30 rechercheurs zijn op de zaak gezet. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de contacten die de minster van staat de afgelopen tijd heeft gehad. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat ze is bedreigd. Het zou echter ook kunnen dat ze een inbreker tegen het lijf is gelopen, die haar heeft gedood.
De politie is op zoek naar mensen die mevrouw Borst nog hebben gesproken na haar vertrek van het D66-congres afgelopen zaterdag in de Amsterdamse Beurs van Berlage.
Het lichaam van de oud-minister is inmiddels vrijgegeven. Zaterdag is er een herdenkingsdienst in de Utrechtse Domkerk.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen