Ellie Lust weg bij politie

Ellie Lust stopt met haar werk als woordvoerder bij de Amsterdamse politie en gaat zich volledig op haar werk bij de televisie richten. Lust gaat programma's maken bij AVROTROS zegt een woordvoerder van de omroep. Welke dat zijn wordt later bekendgemaakt.

In een interview met Het Parool, dat komend weekend verschijnt, vertelt Lust dat ze van de politieleiding moest kiezen voor haar politiewerk of haar televisiecarrière. Ze voelde zich daardoor voor het blok gezet. "Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform – ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan."

Lust heeft een lange carrière bij de Amsterdamse politie gehad. Ze begon in 1987, was onder meer wijkagent en ging in 2007 als woordvoerder aan de slag. Ze zette Roze in Blauw op, een netwerk van LHBT'ers bij de politie. Als woordvoerder was ze geregeld te zien in nieuws- en opsporingsprogramma's.

Ellies televisiecarrière nam een grote vlucht door haar deelname aan Wie is de Mol? in 2016. Ze kreeg een eigen programma, Ellie op Patrouille, en presenteerde dit jaar samen met Rick van de Westelaken de registratie van de Canal Parade.