×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ellie Lust heeft nog steeds een ‘politiehart’

Ellie Lust heeft nog steeds een ‘politiehart’
6.04.2019 -

Hoewel Ellie Lust officieel geen politieagente meer is, heeft ze nog wel steeds veel hart voor de zaak. "Formeel heb ik het label niet meer, maar het politiehart zit er wel nog steeds in", zegt de oud-politieagente voor de camera van het ANP.


Ellies politiehart gaat dan ook sneller kloppen van het programma Ellie op Patrouille, waarin ze internationale politieteams ondersteunt bij hun werk. Ook in de tweede reeks, die vanaf 14 april wordt uitgezonden op NPO1, maakte Ellie heftige dingen mee. ‘Het maken van het programma is heel intensief omdat we alles mee willen pakken wat mogelijk is’, vertelt ze.

Door de serie beseft Ellie nog meer dat de Nederlandse politie erg goed is. ‘Ik ben dan formeel geen politieagent meer, ik neem wel 31 jaar politie-ervaring mee op de reizen die ik maak. Daardoor kan ik goed de vergelijking maken.’

Of Ellie ooit zelf weer aan het werk gaat als agente durft ze niet te zeggen. ‘Ik sluit niets uit in het leven’, zegt ze. ‘Ik had een aantal jaren geleden ook niet kunnen bedenken dat ik een eigen televisieprogramma zou hebben.’