Placeholder

Ellie Goulding wil Top Gear wel presenteren

De makers van Top Gear hoeven niet lang te zoeken naar een vervanger voor de maandag opgestapte Chris Evans. Zowel zangeres Ellie Goulding als zanger Brian McFadden heeft ongevraagd gesolliciteerd naar de klus.

Chris Evans liet eerder maandag weten al na één seizoen te stoppen met de presentatie van Top Gear. De nieuwe versie van het BBC-programma begon in mei onder leiding van Evans, als opvolger van Jeremy Clarkson. Sindsdien kelderen de kijkcijfers.

Ellie Goulding bood de BBC via Twitter haar diensten aan met de korte post: "PRIMA, dan presenteer ik Top Gear wel".

Voormalig Westlife-lid Brian McFadden weet zijn sollicitatie beter te motiveren. "Beste @BBC_TopGear ik wil heel graag in de beste auto's van de wereld rijden en ervoor betaald krijgen! En ik zal er ook heel blij mee zijn!", begint de zanger zijn post. Aansluitend referereert hij aan het ontslag aan Jeremy Clarkson, die vorig jaar moest vertrekken nadat hij een producent had geslagen. "En ik beloof geen producers te slaan of anderen een klap te verkopen! Behalve Matt LeBlanc. Hij is een dromer."

Het is de vraag of Goulding of McFadden een kans maken op de job. Er is nog niets bekend over een eventuele vervanger voor Chris Evans. De verwachting is dat presentator Matt LeBlanc het volgend seizoen wel zal terugkeren. Zijn optreden in zijn eerste seizoen werd over het algemeen goed ontvangen.