Ellen Page uit de kast

Ellen Page, bekend van onder anderen Inception en de X-Men-films, is op Valentijnsdag uit de kast gekomen. De 26-jarige Hollywoodster bekende op vrouwen te vallen tijdens een grote bijeenkomst ten bate van homojongeren voor de Human Rights Campaign in Las Vegas.

"Ik ben er moe van om het verborgen te houden", bekende Page, die een paar jaar terug doorbrak met haar veelbekroonde rol in tienerdrama Juno. "Ik hoop dat mijn coming out de bekentenis gemakkelijker maakt voor anderen die het tot nu toe ook nog niet durfden te zeggen."

Tijdens een emotionele speech gaf de actrice toe het de afgelopen jaren zwaar te hebben gehad met de geheimzinnigheid over haar geaardheid. "Het voelt heel goed om hier vandaag, op Valentijnsdag, aan de andere kant van die pijn te kunnen staan", biechtte zij op.

De actrice verwees ook naar American football-star Michael Sam, die eerder deze week bekende homoseksueel te zijn. Hij is de eerste Amerikaanse footballspeler die al tijdens zijn carrière uit de kast durft te komen. Zijn coming out heeft in de Verenigde Staten weer een flink discussie aangezwengeld over homoseksualiteit in de topsport.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen