Elle van Rijn bedreigd

Schrijfster en actrice Elle van Rijn is bedreigd nadat ze zich zondagochtend kritisch had uitgelaten over Geert Wilders. Van Rijn en Wilders waren samen te gast in het tv-programma WNL op Zondag. Van Rijn liet aan de PVV-leider duidelijk merken dat ze niet gecharmeerd is van zijn politiek.

De blondine ging in de aanval na het betoog van Wilders dat 43 procent van de Nederlanders het met hem eens zou zijn wat betreft zijn 'minder Marokkanen'-standpunt. "U strooit de hele tijd maar met getallen en eerlijk gezegd geloof ik er geen zak van."

Aan het Radio1-programma De Perstribune liet een geschrokken Van Rijn later op de dag weten dat ze allemaal mailtjes binnen had gekregen. 'Hele positieve, maar ook hele negatieve'.

Haat

"Ik ben nogal geschrokken van de felle reacties", vertelt Elle aan RTL Boulevard. "Het punt dat ik naar Wilders wilde maken en dat ik ook naar aanleiding van de hate-spam zou willen maken is: waarom is elke nuance verdwenen? Op deze manier wordt een samenleving vol haat gecreëerd die gebaseerd is op louter angst. Laten we proberen om samen de problemen aan te pakken in plaats van elkaar als vijanden te zien. Samenwerken in plaats van tegenwerken."

Van Rijn zou van plan zijn om aangifte te doen.